Direktlänk till inlägg 30 juni 2015
Igår var vi sugna på fisk- och skaldjurspasta. Vi brukar alltid laga en sås med vitt vin, torsk, lax och skaldjur. Dock hade vi inget vin hemma och vi hittade detta recept på ICA.se
Ingredienser till 4 portioner:
4 port spaghetti
250 g broccoli
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1/2 purjolök
2 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl kräft lag (från kräftorna)
1 msk maizena majsstärkelse
300 g frysta torsk- och laxtärningar
salt och peppar
1/2 ask persilja
1/2 citron
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 1 minut återstår av koktiden.
Häll av kräftorna och spara lagen. Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt grädde och kräftlag och koka upp. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt koka några minuter.
Lägg ner den frysta fisken och låt den sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och skär citronen i klyftor.
Blanda pastan med såsen, persiljan och kräftstjärtarna. Servera med citronklyftor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|