Direktlänk till inlägg 24 februari 2021
Ingredienser:
4 portioner:
ris
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 burk kokosmjölk
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 zucchini
1 förp kokta kikärter
2 dl majskorn
1 msk finriven ingefära
200 g halloumi eller grillost
2 msk rapsolja
Till servering:
färsk koriander
limeklyftor
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja tills löken mjuknar. Tillsätt chilipulver, curry och gurkmeja och låt fräsa på svag värme ca 2 minuter.
Rör ner kokosmjölk, vatten, buljongtärningar. Låt koka 5 minuter.
Skär zucchinin i tunna skivor. Häll av och skölj kikärtorna, låt rinna av. Tillsätt zucchini, kikärter, majs och ingefära i curryn och låt koka ca 2 minuter.
Skär halloumin i kuber och stek gyllene i olja.
Till servering: Toppa curryn med halloumin och koriander. Servera med ris och limeklyftor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
|