Direktlänk till inlägg 24 april 2021
Detta är en favorit hos oss! Erik brukar göra det med fläskfärs till honom och barnen och då dubblar han receptet här nedan.
Detta här brukar jag göra till bara mig. Jag får alltid över till dagen efter:
Ingredienser:
2 ägg
6 dl vatten
1 buljongtärning
150 g quornfärs
1 msk neutral olja
1 finhackade vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 msk sambal badjak eller sambal oelek
2 msk japansk soja
1 msk finstrimlad ingefära
1 strimlade salladslökar
100 g ramennudlar
1/2 förp pak choi (à 250 g)
1 1/2 msk vit misopasta
1 1/2 msk tahini (sesampasta)
-
rostade sesamfrön
Gör så här:
Mjukkoka a?ggen. Spola kallt, skala och halvera.
Koka upp vatten och buljongta?rningar och la?t sjuda.
Stek fa?rsen i olja i en stekpanna tills den a?r genomstekt. Hacka vitlöken. Tillsa?tt vitlo?k, ha?lften av sambal och sojan till färsen. Låt fräsa någon minut.
Strimla ingefära och salladslökar.
Koka nudlarna enligt anvisning pa? fo?rpackningen. Dela pak choi la?ngsmed och la?t koka med de sista 30 sekunderna. Ha?ll av och fo?rdela nudlar och pak choi i ska?lar.
Vispa ihop buljongen med miso, tahini och resten av sojan och sambal. Ha?ll buljongen o?ver nudlarna. Toppa med fa?rs, a?gg, ingefa?ra och salladslo?k och ga?rna rostade sesamfro?n.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|