Direktlänk till inlägg 24 april 2021
Ingredienser:
3 vitlöksklyftor
2 msk flytande smör
4½ dl vatten
3 dl vispgrädde
1 burk krossade tomater à 400 g
300 g Pasta penne, koktid 11 min
1 tsk salt
½ tsk chili flakes
1 dl Strimlade soltorkade tomater i olja
1 burk vita bönor à 400 g
1 krm svartpeppar
Till servering:
färsk basilika
1 dl riven Svecia
finrivet skal av 1 citron
Gör så här:
Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs den mjuk i flytande smör i en stor kastrull.
Tillsätt vatten, grädde, krossade tomater, pasta, salt, chili flakes och soltorkade tomater. Koka utan lock ca 10 min. Rör om då och då så att pastan inte fastnar i botten.
Häll av och skölj bönorna. Rör ner i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 min tills pastan är al dente. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med basilikablad och riven ost. Riv över citronskal.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|