Direktlänk till inlägg 16 mars 2016
Till fyra små glas eller tre normalstora:
2 äggulor
1½ dl grädde
150 gram Marabou mintkrokant
50 gram mörk choklad (70%) med minsmak
ca 10 jordgubbar
1 lime
Separera gulorna från vitan och lägg dem i en skål.
Hacka chokladen i mindre bitar.
Värm upp grädden så att den nästan kokar och häll den över äggulorna under ständig omrörning. Rör kraftigt eller vispa med handvisp så att äggulorna inte kokas.
Lägg i chokladbitarna och rör tills de smält.
Häll upp chokladkrämen i portionsglas och ställ in i kylen i mist tre timmar för att stelna.
Skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål.
Pressa över saften från en lime och låt jordgubbarna marineras. Räcker att de marineras en stund innan du skall servera.
Toppa chokladkrämen med jordgubbar strax innan servering!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|