Direktlänk till inlägg 19 januari 2016

Pasta amatriciana

Av Cecilia Ekelund - 19 januari 2016 14:12

Erik och jag testade ett italienskt recept i söndags. Det smakade verkligen Italien och hur maten smakar i Rom. Jag gissar på att det var osten blandat med tomterna som gjorde att det blev den goda smaken. Erik gjorde receptet med bacon och jag med vegetariskt bacon.

400 g spaghetti
140 g bacon eller vegetariskt bacon
400 g hela konserverade tomater
1 liten chili
1,5 dl pecorino, färskriven
olivolja
salt

Skär baconet i strimlor och skär tomaterna i små bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek baconet i ca 5 minuter.

Tillsätt tomater och chilin och låt såsen puttra i ytterligare ca 10 minuter. Rör om då och då.

Koka spaghettin, al dente, i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och låt spaghettin rinna av i ett durkslag.

Skaka av vattnet snabbt och noga.
Häll över spaghettin i pannan med såsen, blanda noga men försiktigt. Strö över riven pecorino och smaka av med salt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia Ekelund - 21 november 2021 07:03


Wallenbergare: 400 g fryst torskfilé, tinad 0.5 dl grädde 1 äggula 0.5 tsk vitpeppar 1.5 dl ströbröd 2 msk smör, till stekning 2 tsk olivolja flingsalt 1 citron, till servering 1 tsk salt Potatismos: Mjölig potatis Bregott Mjölk ...

Av Cecilia Ekelund - 6 augusti 2021 20:41


Tillbehör: Mjuka bröd blandad sallad gurka rödlök majs avokado tomat Istället för vanlig kall sås hade vi chiliaioli till Själva räkorna gjorde vi så här:  1 kilo stora räkor med skal 1 liten finhackad lök 1 finhackad röd chilifrukt ...

Av Cecilia Ekelund - 6 augusti 2021 20:29

Vi har massor med äpplen i trädgården men är trött på äppelpaj. Idag blev det chutney istället: Ingredienser: 1 kg syrliga äpplen 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar) 2 kanelstänger 1 tsk riven färsk ingef...

Av Cecilia Ekelund - 24 april 2021 20:59


Detta är en favorit hos oss! Erik brukar göra det med fläskfärs till honom och barnen och då dubblar han receptet här nedan. Detta här brukar jag göra till bara mig. Jag får alltid över till dagen efter: Ingredienser: 2 ägg 6 dl vatten 1 ...

Av Cecilia Ekelund - 24 april 2021 20:46


Ingredienser: 3 vitlöksklyftor 2 msk flytande smör 4½ dl vatten 3 dl vispgrädde 1 burk krossade tomater à 400 g 300 g Pasta penne, koktid 11 min 1 tsk salt ½ tsk chili flakes 1 dl Strimlade soltorkade tomater i olja 1 burk vita bönor à ...

Presentation


Här skriver jag om det jag anser vara god mat, bak och dryck. Här finns recept, tips och en del tankar om mat.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards