Direktlänk till inlägg 19 januari 2016
Erik och jag testade ett italienskt recept i söndags. Det smakade verkligen Italien och hur maten smakar i Rom. Jag gissar på att det var osten blandat med tomterna som gjorde att det blev den goda smaken. Erik gjorde receptet med bacon och jag med vegetariskt bacon.
400 g spaghetti
140 g bacon eller vegetariskt bacon
400 g hela konserverade tomater
1 liten chili
1,5 dl pecorino, färskriven
olivolja
salt
Skär baconet i strimlor och skär tomaterna i små bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek baconet i ca 5 minuter.
Tillsätt tomater och chilin och låt såsen puttra i ytterligare ca 10 minuter. Rör om då och då.
Koka spaghettin, al dente, i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och låt spaghettin rinna av i ett durkslag.
Skaka av vattnet snabbt och noga.
Häll över spaghettin i pannan med såsen, blanda noga men försiktigt. Strö över riven pecorino och smaka av med salt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|